Barnes: Clipperse je naslova koštao – ego

Hoopster

NBA / Hoopster 34 Pregleda comments

Pomalo ekscentričan i umirovljeni NBA igrač Matt Barnes dao je odličan intervju u TV showu imena „Lunchtime with Roggin and Rodney“ o danima u Los Angeles Clippersima i onome što ih je sputavalo da naprave nešto više i bolje u NBA-u.

Barnes je u Clippersima igrao od 2012. do 2015. godine, odnosno igrao je uz bok odličnim talentima i igračima poput Chrisa Paula, DeAndrea Jordana, J.J. Redicka i Blake Griffina, sve pod vodstvom Doc Riversa. Ta ekipa uvijek je bila vrhunska u regularnoj sezoni, no nažalost nikad nije prošla drugu rundu doigravanja.

Odgovor na pitanje „Zašto?“, dao je Matt Barnes:

Imali smo stvarno jednu od najtalentiranijih ekipa koje nikad nisu osvojile ligu i mislim da je to bila naša greška. Bili smo sami sebi na putu. Previše ega, glume. Mislili smo da ćemo biti kao Warriorsi, sve dok nisu oni osvojili svoj prvi prsten. Pobijedili smo ih godinu prije toga, i to je bio dokaz da smo imali jako talentiranu ekipu. Ali, od tad, nismo mogli doći na istu valnu duljinu s njima. To je izluđivalo. Bili smo cool izvan terena, i samo smo pričali i razmišljali o tome kako smo cool van terena, a ne možemo biti takvi i na terenu. Ta mentalna slabost nas je odvukla od osvajanja lige.

Kad ga je novinar još jednom upitao: „Zašto niste uspjeli biti kao momčad?“, Barnes je samo nastavio što je i prije govorio:

Ego, ego. I sad kad gledam sa svoje perspektive u prošlost, sretan sam što sam mogao biti dio Warriorsa, koji su imali mnoštvo superstar igrača, ali nije bilo ega u svlačionici. Svi su zanemarili svoj ego, jedina stvar koja je bila bitna je da Golden State osvoji naslov prvaka. Da smo imali takav sklop u glavu u Clippersima, i mi bismo osvojili naslov.

Uvijek smo se pitali kako Clippersi nikad nisu uspjeli osvojiiti naslov, a mogli su. Sumnjali smo na ego, sumnjali smo na to da će Lakersi uvijek biti broj jedan u Los Angelesu, i da se Clippersi moraju preseliti. Što god na kraju bio razlog, ostat će žal za ovom momčadi Clippersa.

Komentari