​Borovo i Podravac odustali od Prve lige, Đakovu pozivnica

Vijesti

by HRkos 944 Pregleda comments

​Borovo i Podravac odustali od Prve lige, Đakovu pozivnica

Vijesti

by HRkos 944 Pregleda comments

Poznato je da su u travnju ove godine đakovački košarkaši, kao prvaci Druge košarkaške lige Istok, sudjelovali u kvalifikacijama za ulazak u Prvu košarkašku ligu, međutim, u Labinu su Đakovčani zauzeli posljednje peto mjesto. Pravo sudjelovanja u višem rangu ostvarili su Dubrovčani, kao pobjednici turnira i Dubrava. Međutim, očito da je prva sezona novoustrojene jedinstvene Prve lige, pokazala sve svoje slabosti koje se prvenstveno očituju u financijskim problemima. Naime, u prvoj sezoni nove lige Slavoniju i Baranju zastupali su košarkaši Borova dok su Belišćani prije samoga početka odustali od natjecanja. Borovčani su, u dugotrajnom i financijski iscrpljujućem natjecanju, osigurali opstanak u ligi, međutim, zajedno s Podravcem iz Virja odlučili su istupiti iz lige isključivo iz financijskih razloga. Tako se pojavila mogućnost da Đakovčani dobiju pozivnicu da kao dvanaesta momčad popune Prvu košarkašku ligu - piše https://djakovo-sport.com.

U petak, 6. srpnja, kako nas je izvijestio predsjednik kluba Robert Majstorović, iz ureda Hrvatskoga košarkaškoga saveza, stigao je poziv da se KK Đakovo do ponedjeljka odluči želi li nastupiti u Prvoj košarkaškoj ligi. Pred upravom kluba nalazi se teška odluka jer jedinstvena liga iziskuje velika financijska sredstva, a poznato je da KK Đakovo iz Zajednice športskih udruga grada Đakova može računati na 100.000 kuna. To očito neće biti dovoljno za sudjelovanje u ovoj ligi, a na upravi je da u kratkom roku osigura dodatna sredstava. Drugi problem koji otvara ulazak u viši rang jest igrački kadar kojega također treba definirati u vrlo kratkom roku.

„Dobili smo kratak rok za izjašnjavanje o novom statusu, ali uprava će se sastati danas i donijet ćemo odluku ići u viši rang ili ne?”, zaključio je predsjednik kluba Robert Majstorović.

Ako se Đakovčani odluče za ulazak u Prvu košarkašku ligu, đakovački ljubitelji uživat će u utakmicama protiv Bosca, Univertatesa, Agrodalma, Istraunija, Rudeša, Kvarnera 2010, Pule 1981, Šanac Karlovca, Dubrovnika, Dubrave.

Izvor: https://djakovo-sport.com

Komentari