CIBONA PROPUSTILA VELIKU PRILIKU PROTIV CEDEVITE, MULA NIJE MOGAO SAKRITI RAZOČARANJE 'Izgubljene lopte su nas dotukle!'

Sportske novosti

Iz medija / Sportske novosti 25 Pregleda comments

Cibona je dobar dio inicijalne utakmice finala doigravanja djelovala poput momčadi koja će otvoriti finale pobjedom, činilo se tako u prvom dijelu kada su Vukovi pred konac prvog dijela imali i 42:27, a svakako je to izgledalo tako kad je na manje od pet minuta do konca Željko Šakić stavio poene za 70:60. Međutim, tada se dogodilo ono čega se pribojavao i trener Mulaomerović; Cibona je jednostavno ostala bez snage. Cedevitine dvije ukradene lopte na koncu, plus dva skoka u napadu, jednom Bilana, jednom Žganeca, koji su rezultirali poenima, učinili su Cedevitu velikim pobjednikom, pa će ona u subotu tražiti drugu pobjedu u seriji. A to bi već bila ozbiljna prednost.

Cibona je vrlo motivirano otvorila finale, a odmah se dalo naslutiti što su obje momčadi spremale uoči finala. Veljko Mršić je brzo pribjegao ideji s Markom Tomasom na lažnoj “četvorci”, želeći tu napraviti razliku u napadu, misleći kako će Tomas natrpati Šakića poenima.

CEDEVITA POVELA U FINALU DRAMATIČNIM PREOKRETOM Cibona 'pod Tornjem' prokockala dobiveni susret 

Međutim, Damir Mulamerović se na to spremio, pa je Šakića poslao da čuva beka, Džanana Musu ili Filipa Krušlina, a s Tomasom su se u obrani bavili Petar Marić, koji je bio iznenađenje u rotaciji (stavio je i deset poena) te Marin Rozić.

Energija Luke Žorića i Marina Rozića, kao i razbijanje moguće prednosti Tomasa na krilnom centru, Cibonu je odvelo u mirne vode, ona je dominirala, a Cedevita se počela gubiti. Na koncu je Veljko Mršić neshvatljivo upario zajedno u petorci Miru Bilana i Mirzu Begića, a Cibonina zona natjerale je visoke ljude Cedevite na greške, pa su Vukovi imali u 20. minuti i 42:27...

U nastavku, je međutim, istrčala neka druga Cedevita. Ryan Boatright, koji je napokon zaigrao, bio u prvom dijelu u igri skromnih pet minuta, a i to je bilo previše. Međutim, kad je dobio petorku u nastavku, Boatright se razgoropadio, povezao je osam poena za tri minute, ili 11 za uvodnih šest minuta nastavka, a to je Cedevitu dovelo u vodstvo (47:48).

Igrala se tu sasvim druga utakmica. Cedevita je podigla agresivnost na vanjskoj liniji, a kad se lopta spuštala u Ciboninom napadu na Luka Žorića slijedila su vrlo agresivna udvajanja. Žorić je sve to rješavao, održao je lekciju svojim čuvarima, nosio je Vukove, bacao se za svaku loptu, skakao je, ali trebala mu je ruka pomoći.

Cedevita nije prestajala igrati agresivno, međutim, Vukovi su pronašli ritam i na manje od pet minuta do konca, prvenstveno Žorićevom zaslugom, imali su i velikih 70:60. I onda je vrijeme stalo za domaću momčad. Cedevita se postavila u svoju 1-2-2 zonu, Reynolds se nije rješavao lopte, nije više bilo snage niti za protrčavanja, a Cedevita je samo to čekala. Ryan Boatright je pri tome utakmicu zaključio sa sedam ukradenih lopti, a Filip Krušlin, ukupno najbolji Cedevitin čovjek, s dvije, pa je njihova agresivnost i presudila. Na kraju i Bilanov i Žganecov popravak Boatrightovih promašaja, koju su poništili i šest promašenih slobodnih bacanja Cedevite u posljednjoj četvrtini.

Cibona je pukla na kraju, ali već je prva utakmica finala pokazala kako će ovo biti opak duel. I tko zna što nas sve još čeka u ovoj seriji...

cedevita izjave 

Komentari