KOMENTAR 17.KOLA

Klubovi/Savezi/Udruge

HR košarka / Klubovi/Savezi/Udruge 63 Pregleda comments

Prognoze  ishoda utakmica 17. kola su se pokazale točnima a i nije bilo prevelikih dvojbi – Dubrava i Samobor su lagano prošli ekipe sa začelja tablice, Zapruđe ne propušta priliku da u narednom kolu ne uđe sa zaostatkom  u derbi sa Dubravom, dali smo malu prednost Mladosti pred Zrinjevcem i pogodili, kao i moguću  pobjedu Podsuseda  nad Sesvetama u dramatičnoj i nesvakidašnjoj završnici u kojoj je promašeno 8 slobodnih bacanja u posljednjih 20 sekundi. Patriotski je stavljena jedinica u susretu našeg Zapada i Agensa Universa, iako je Univers deklasirao Zapad u prvome susretu.

U prvome  poluvremenu  Zapad je ponovio  igru sa gostovanja u Ivaniću gdje je više nego sretno ugrabio bodove u produžetku nakon više nego očajne igre.  Dakle u  reprizi Ivanića primili su do odmora 48 koševa, Univers je imao i 20 koševa prednosti! Sve je mirisalo na potpuni debakl, ali je ” razgovor ugodni “u svlačionici sa trenerom očito pozitivno djelovao na spavaće na terenu. U drugome dijelu nestao je Univers, dominirao je Zapad. I opet na čelu preporoda kao i u Ivaniću je  Matija Markočić ( 20 koševa, 10 skokova, valorizacija 26 ) koji povlači i ostale ( Bruno Žganec  iako neoporavljen od temperature, sa 12 skokova, 6 asista, 11 koševa, Baričević 8 skokova 13 koševa, Žugaj 3 ukradene lopte 13 koševa ). Drugo poluvrijeme Zapad 54 -gosti samo 18 !  Zapad bilježi 5. uzastopnu pobjedu. Glavni strijelci Universa posustali su u drugome dijelu, istakao se precizni Tomislav Žulj sa 100% učinkom iz igre i bacanja, Matija Majić, od koga se Zapad najviše pribojavao ubacio je skromnih 7 koševa.

U subotu u 16,3o sati dolazi Zapadu ranjeni  Samobor, kvavlitetna ekipa čija igra Zapadu jednostavno “ne leži” i sa kojima imamo nepovoljan skor.

Prognoza 18.kola;

1. Ivanić – Agens Univers       1      Prednost Ivaniću kome nužno trebaju bodovi za opstanak

2. Zapad – Samobor                x       Samobor je veliki favorit, ali Zapad je nepredvidiva ekipa

3. P.Zrinski – Zrinjevac         1      U borbi za opstanak to bili bili prevažni bodovi Zrinskom

4. Sesvete – Maksimir           1      Tu nema dvojbe.

5. Mladost – Zrinjevac          1      Mladost povratkom Šetke ima presudnu dominaciju pod koševima

6. Zapruđe – Dubrava          x       Zapruđe je izgubilo presudnu utakmicu sa Samoborom, pitanje je kako će se ponovno nositi sa pritiskom važnosti ishoda. Dubrava je dobro pokrivena na svim pozicijama i u maloj je prednosti. Pobjedom bi širom otvorila  vrata ka prvome mjestu.  Zapruđe ima priliku koju ne smije propustiti, za njih je ovo tekma istine o pripremljenosti ekipe i mogućnostima igrača.  Ako dobije Dubrava puno je riješila jer ima još doma  Mladost i lagano Zrinski,  te dva  teža gostovanja -Sesvete i Zapad, dok  Zapruđe  ima nešto lakši raspored ; doma Ivanić i opasno Sesvete, a u goste ide sve boljoj  Mladosti i fenjerašu Zrinskom.  Možda možemo reći da i nakon ovoga susreta nećemo imati konačno rješenje, moguća su još brojna iznenađenja u posljednja 4 kola, i na vrhu i pri dnu tablice. Možda će Sesvete tu imati glavnu riječ?

Komentari