Luc Mbah a Moute potpisuje za Los Angeles Clipperse

Hoopster

NBA / Hoopster 21 Pregleda comments

Kamerunsko krilo Luc Mbah a Moute više nije član Houston Rocketsa. Potpisao je jednogodišnji ugovor za Los Angeles Clipperse tijekom kojeg će zaraditi 4.3 milijuna američkih dolara. Clippersi će ga plaćati kroz mid-level exception.

Ovo je povratak Kamerunca u redove Clippersa, nakon što je otamo bio tradean u Houston Rocketse. Clippersi su na poziciji visokog i niskog krila dobili odličnog obrambenog igrača te solidnog tricaša koji s klupe može unijeti puno energije.

Kamerunac je kroz karijeru igrao za 6 klubova, računajući i Clipperse. Najbolje igrao pružao je u Philadelphiji 76ersima, gdje je u skoro 30 minuta po utakmici zabijao 10 poena u prosjeku.

Prošle godine je u Rocketsima bio važan obrambeni kotačić s klupe, ali je jedno vrijeme muku mučio i s ozljedom. U prosjeku je igrao 25 minuta i zabijao 7.5 poena. U playoffu je igrao dosta manje, samo 16 minuta po utakmici, kad nije uspio pružiti partije koje prikazivao kroz regularni dio sezone.

No jedno je sigurno, Mbah a Moute će se dobro snaći u Clippersima jer je tamo već igrao. Odnosno, sve ćemo više znati dok bude protjecala nova sezona.

Komentari