Suci i pomoćni suci na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u Poreču

UHKS

HR košarka / UHKS 50 Pregleda comments

Grad Poreč bio je domaćin Svjetskog prvenstva srednjih škola koje se igralo od 29.travnja do 7.svibnja. Na ovome prvenstvu participirali su i naši suci, što je svakako veliko priznanje i čast.

Utakmice su se igrale svakoga dana u tri dvorane, tako da s velikim zadovoljstvom možemo istaknuti rad naših pomoćnih sudaca, za zapisničkim stolom i na statistici. Na turniru, koji se po prvi puta igrao pod patronatom FIBA-e, gdje su bili i naši FIBA članovi – instruktor Dragan Medan te direktor FIBA sudačkog board-a Europe Davorin Nakić. Izuzetno zapaženu ulogu imali su i naši mladi suci: M. Mustapić, F. Gracin, A. T. Reić, V. Šverko, A. Antolić, N. Jurjević, M. Glavurdić i sutkinja D. Čanković. Ovo je bila jedinstvena prilika da se suci prezentiraju, kao i našu Udrugu, pred istaknutim FIBA instruktorima iz cijele Europe koji su nadzirali njihov rad.

Povratne informacije koje smo dobili od nazočnih instruktora su vrlo zadovoljavajuće, kako za suce  na terenu, tako i za pomoćne suce, što je zasigurno još jedan dokaz da je rad Udruge na pravome putu.

Komentari