Zapeli pregovori između Clinta Capele i Houston Rocketsa

Hoopster

NBA / Hoopster 28 Pregleda comments

Nakon zadržavanja Chrisa Paula na max contractu Houston Rocketsima je prioritet postao zadržavanje centra Clinta Capele, no to bi moglo ići malo teže nego što su očekivali.

Zbog popunjenog salary capa Rocketsi ne mogu ponuditi Capeli iznos koji on smatra da zaslužuje, te prema nekim izvorima postoji ozbiljna razlika u iznosima između njih.

Kako prenosi Kelly Iko s Rockets Wirea, ta razlika je značajno utjecala na usporavanje razgovora između njih.

“Capela smatra da zaslužuje ugovor kakav imaju Rudy Gobert i Steven Adams, dakle oko 25 milijuna po sezoni, te smatra da sigurno zaslužuje više od onoga što su Sacramento Kingsi ponudili Zachu LaVineu. S druge strane, Houston se vodi primjerom Portlanda i ugovora koji je potpisao Jusuf Nurkić, te su mu ponudili 53 milijuna na četiri godine, što su Capela i njegovi predstavnici odbili. Zbog toga su pregovori usporili.”.

Capeli u prilog ne ide ni stanje na tržištu, gdje postoji jako malo franšiza koje mu mogu ponuditi traženi iznos. Zbog toga postoji ozbiljna opcija gdje bi Capela prihvatio ponudu Houstona u trajanju od jedne sezone, te iduće ljeto kada situacija na tržištu bude bolja opet izađe kao slobodni igrač.

Komentari