ZORAN ČUTURA: Košarkaška mreža moći

Germanijak

by HRkos 2658 Pregleda comments

Pravo je pitanje kako je agencija poput Beobasketa postala toliko moćna, moćnija od igrača, trenera, Saveza, liga, nacija, moćnija od svega u košarci.

Poprilično sam se iznenadio nakon javnog istupa našeg košarkaškog izbornika Ace Petrovića, a vezano uz najnoviji otkaz reprezentaciji – onaj Bilanov. Ništa Aco nije loše rekao, sve je to u redu, to da je Bilanu dao pravu priliku, a ovaj mu je okrenuo leđa (i to kad je trebao imati neupitan status, što dodajem ja, zč), jednostavno sam – znajući Acu, ili misleći da znam Acu – smatrao da će fokus njegovog istupa ići prema nečemu drugome. Prema utjecaju menadžera na igrače. No, čak niti uvijek otvoreni Aco, pa čak i preotvoreni Aco, onaj tip koji je plasirao i 'bombicu' o stečaju Cibone, onaj Aco koji o aktualnom vodstvu kluba čiji je bio igrač, trener, predsjednik i funkcioner, nema niti jednu lijepu riječ, onaj Aco koji je poslao krimi policiju u klub, onaj Aco koji je zaratio i s najbližim suradnicima u HKS-u kad se birao izbornik nakon Rija, onaj Aco kojem su novinari kroz dugu karijeru bili omiljena meta – ne smije javno progovoriti o menadžerima. Zapravo, o jednom menadžeru.

Radi se o Mišku Ražnatoviću, prvom čovjeku menadžerske agencije Beobasket. Sigurno najmoćniji menadžer regije i Europe ima u svojoj velikoj ergeli igrača trojicu hrvatskih centara koji su otkazali ovaj Eurobasket – Žižića, Zubca i Bilana...

PROČITAJTE CIJELI ČLANAK

Komentari